Säännöt

1. Pyöräilijä ja pyörä
-Kaikilla osallistujilla tulee olla kypärä
-Kaikkien tulee ilmoittautua ennen radalle menoa. Jos tulet myöhässä, tämä pätee silti.
-Kaikki radalla käytettävät pyörät tulee olla katsastettu, katsastuksessa tarkistetaan, että pyörässä on toimivat jarrut ja että se on hyvin hallittavissa.

2. Radalla ajaminen
- Radalle mennään vain ylävarikon porttia käyttäen. Tämä siksi, ettei hiekan yli oikovista pyöristä kulkeutuisi hiekkaa radalle tai etteivät ne aiheuttaisi vaaratilanteita
- Älä pysähdy ajolinjalle. Jos sinun on pysähdyttävä lepäämään, huoltamaan kuskia tai kalustoa tai vaikka odottamaan kaveria aja radan sivuun hyvin näkyvälle paikalle. Älä myöskään ravaa hietikon ja radan väliä, että rata pysyisi puhtaana.
- Älä poukkoile. Radalla tulee olemaan todella nopeita ja hitaita pyöriä. Tällöin on turvallisuuden kannalta tärkeää ajaa ennakoitavaa ajolinjaa. Älä siis poukkoile laidasta laitaan vaikka vapauden tunne veisi mukanaan. 
- Ohittaminen on ohittajan vastuulla! Kun ohitat hitaampia pyöriä he eivät todennäköisesti kuule tai näe, että olet tulossa. Tällöin turvallinen ohitus jää sinun vastuulle. Jätä vähintään reilusti etäisyyttä ohitettavaan pyörään, tällöin vältyt kolarilta vaikka ohitettava tekisi jotain yllättävää.
- Jos kaadut ja loukkaat itsesi älä yritä väkisin ajaa varikolle vaan soita järjestäjille (numero 0405174788) tai pyydä kaveria ilmoittamaan vahingosta varikolle, niin pääset ensiapuun autolla. 
- Jos radalla ajaa auto, kyseessä on järjestäjien ensiapu tai muu huoltokuljetus. Vaaratilanteiden välttämiseksi älä ohita autoa.
- Radalla ei saa ajaa kännissä. Meillä ei ole alkometriä emmekä kierrä haistelemassa ihmisten hengityksiä, mutta jos joku on selvästi päihtynyt, ei hänellä ole mitään asiaa radalle.
- Järjestäjällä on oikeus poistaa näitä sääntöjä tai muuten vaarallisesti käyttäytyvä osallistuja.

3. Varikolla käyttäytyminen
- Tapahtuma on mahdollista järjestää, koska siittä ei synny moottoriurheilun kaltaista melusaastetta. Älä siis soita musiikkia myöhään yöhön kovalla äänellä tai muuten pidä älytöntä meteliä. Tällöin saamme ensi vuonnakin ajaa.
- Tapahtuma on koko perheen urheilujuhla. Eli vaikka onkin juhannus niin ollaan ihmisiksi!
- Järjestäjällä ei ole resursseja vahtia kaikkien kalustoa, eli pidä itse tavaroistasi huoli.
- Älä roskaa tai sotke paikkoja, radalla on runsaasti roskiksia johon kaikki roskat toivottavasti löytävät tiensä. Älä myöskään heittele radalle tyhjiä geelipusseja yms. roskia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti